Ponekad ne mislim na tebe - U spomen na adan |
|
| Novosti 7 KI | |
|
+20sambth biljanap dolcevita026 avalon amelie The Queen Snupika Laguna Re Alone Tessa samani melodija Maki honeybunny ASTERVANDER bes ni Kenan :) S.N.O.B1 adan Amra kikule81 24 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Amra Moderator
Broj postova : 9847 Join date : 18.05.2012 Lokacija : Istiyorum....Istanbul, grad duše i života.
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pon 30 ruj 2013, 14:29 | |
| Sahrana...hmmm....uvijek neformalna u islamu osim ako je malo da tako kazem pozapadnjacena pa kao dostojanstvena.....evo malo pojasnjenja s jednog foruma.....
Zene prisustvuju pogrebu svugdje uglavnom ali nije pohvalno. Jer dženaza (sahrana) po Islamu treba biti dostojanstvena i bez plača. Naricanje je zabranjeno. Muslimani vjeruju naime da smrt nije kraj. Da je to samo preseljenje na bolji svijet. Dakle, tuga zbog rastanka sa umrlim da, ali zbog same smrti ne.
Veliki persijski pjesnik Mevlana pjevao je
Kad preselim, kad moj tabut, svakom, da sam mrtav, zbori, ne mislite da me tuga za svijetom ovim mori!
Na dženazi mojoj nek se ne tuguje zbog rastanka jer baš tada dušom mojom sreća sastanka žubori.
Kada vidiš da me spuste, smatraj da me tada dižu. Zar na nebu sunce, mjesec, kada zađe manje gori?
Na pogrebu se ne treba opterećivati sa ničim i treba se ponašati onako kako osjećaš u svojoj duši, Islam ne pati od formalizma. Možeš se ponašaš po običajima svoje vjerospovjesti, niko to neće ništa zamjeriti jer forma je u Islamu drugoznačajna.
Rekla bih da se ovdje radi upravo o tome. Netko je zapoceo pljeskati liku i djelu Tuncela, a drugi su prihvatili i nastavili.......nebitno......jer u Islamu, ako i ne dodjes nekome na sprovod nece ti se zamjeriti..... Ovo nosenje lijesa s gomilom okolo je takodjer uobicajeno....
Dakle, ako je tocno ovo sto sam procitala, pogreb je bio dostojanstven.....*druga je stvar sto mi mislimo iy nase perspektive, obicaja, vjere.....
Isprika zbog slova....nisam presla na turski u ovih par dana....:lutijena: ... nego me zeza tastatura...ne mogu poriktati..... _________________ Ne znaš da voljeti te moram. Tvoje ime stalno mi je na pameti. Ti mi griješ dušu. Kad god pomislim na život, prvo izgovorim tvoje ime. Ne, drukčije ne može biti. Ne znaš da voljeti te moram.
(Emir: Atila Ilhan tako je vjerovao u ljubav. Zar mi nismo...?)
| |
| | | The Queen Eysan
Broj postova : 1230 Join date : 17.05.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pon 30 ruj 2013, 23:17 | |
| I ja znam da se lijes nosi s ruku na ruke, nikako drukčije, tako da ga rukama donesu do grobnog mjesta. Mislim da to rade najbliži, rodbina, prijatelji. S Tuncelom su svi bili "bliski", pa su ga svi i htjeli prenijeti. Ovdje, pak, pišu o nekom skandalu; zaboravljene molitve, teško pronalažene groba... ne razumijem baš [You must be registered and logged in to see this link.] | |
| | | The Queen Eysan
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pon 30 ruj 2013, 23:36 | |
| Malo jasnije iz ostalih napisa: zbog velike gužve (deset tisuća) obitelj je imala problem doći do groba, a politički aktivisti su pljeskali i uzvikivali parole o Taksimu... Najgore, zaboravili su molitvu, položili ga u grob, pa kad su imami došli izvadili pa pomolili se... [You must be registered and logged in to see this link.]Ja se toplo nadam da je prijevod kriv. | |
| | | suradnica Ezelovac
Broj postova : 665 Join date : 19.07.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 08:38 | |
| Nisam stručnjak,ali samo par komentara,Queen je upotpunosti upravu oko nošenja lijesa tj.tabuta s ruke na ruku i to je velika čast za onoga tko može nositi taj lijes,još veći značaj ima za onoga tko ga položi u mezar-grob,obično su to najbliži članovi obitelji. Amra sa svime se slažem osim što mislim da na ovim našim prostorima ne vlada takvo mišljenje o ne dolasku na sahranu,naravno neće ti zamjeriti ali ipak,odlazak na sahranu i obavljati molitvu na samoj sahrani je veliki + (sevap)...No mnogobrojne kulture i običaji se vežu i uz samu vjeru,što obično nije točno,npr.ono što je normalno kao kulturni običaj u Saudijskoj Arabiji,nema veze sa Bosnom,bez obzira na islam.Bosnu sam navela kao primjer,molim da mi nitko ne zamjeri.
No to što su zaboravili molitve i samo pljeskanje,vika,galama,to mi je zaista bilo nedostojanstveno i bez-veze,i usuđujem se reći to nema veze za vjerom,možda neki kulturološki običaj tog područja.Potreban je mir i tišina na samoj sahrani,jer duša je još uvijek tu prisutna i ona pati,upravo zato nije dozvoljen plač i naricanje na sahranama,jer tada se pojačava patnja duše.Žene su obično te koje su emotivno slabije,i nemogu se suzdržati na sahranama od plača.Suze su dozvoljene,ali ne glasan plač. _________________ "Gledaš me...gledam te.Dok se gledamo nešto se čudno događa.Možda završavamo nešto što nam je preostalo iz nekog od prethodnih života."
| |
| | | suradnica Ezelovac
Broj postova : 665 Join date : 19.07.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 08:47 | |
| Ček Queen,možda nisam shvatila dobro ovaj dio oko zaboravljanja molitve...Imami cijelo vrijeme moraju moliti,i kad ga polože u mezar,i kad se zemlja baca...ima li slika sa samog molitvenog djela dženaze,prije nego su ga ponijeli do groba,to je moralo biti u tišini i dostojanstvu. Svi glumci su mi izgledali jako-jako tužni,čak i Bade...No Kenan mi najtužniji.. _________________ "Gledaš me...gledam te.Dok se gledamo nešto se čudno događa.Možda završavamo nešto što nam je preostalo iz nekog od prethodnih života."
| |
| | | The Queen Eysan
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 10:00 | |
| Koliko sam shvatila molitva je održana u kući, a sad ne znam zašto imami, hodže, nisu išli za lijesom i molili, možda uprvo zbog tog što su molili u kući pa onda došli na grob (a ovi ih zaboravili pa spustili tijelo prije vremena u zemlju).
Nije mi drago da se oko ovog pogreba nalazi išta neprimjereno, zanimaju me običaji koje je sigurno teško poštovati u tako velikoj gužvi. A gužva je bila zato jer su Tuncela mnogi voljeli. Ništa od svega toga nije bitno, čovjek je mrtav, na žalost. Ostali smo bez velikog umjetnika koji nas je oduševio svojom ulogom Ujaka Ramiza.
| |
| | | Amra Moderator
Broj postova : 9847 Join date : 18.05.2012 Lokacija : Istiyorum....Istanbul, grad duše i života.
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 11:44 | |
| A eto....ja sam općenito o dženazi pri čemu nisam znala što se konkretno na Tuncelovoj dešavalo. U svakom slučaju, velik glumac zanimljive biografije....velika šteta. _________________ Ne znaš da voljeti te moram. Tvoje ime stalno mi je na pameti. Ti mi griješ dušu. Kad god pomislim na život, prvo izgovorim tvoje ime. Ne, drukčije ne može biti. Ne znaš da voljeti te moram.
(Emir: Atila Ilhan tako je vjerovao u ljubav. Zar mi nismo...?)
| |
| | | kikule81 Ezelovac
Broj postova : 1775 Join date : 30.10.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 11:58 | |
| Zdravo prijateli, zagubata e golema, zosto i smite lugje na komemoraijata komentiraa deka Tincel bil licnost koja se ragja ednas vo nekolkudesetici godini....Jas imav nesekojdnevna moznost minatata godina da se zapoznaam so nego i da napravime muabet, covekot bese tolku neposreden, pozitiven, vesel i jasno mi e zosto site se skrseni od taga, izgubija roditel, ucitel, golem akter i pred se golem prijatel.....Sto se odnesuva do aplauzot razberete se raboti za velikan koj ziveel od umetnosta i za umetnosta, ziveel za toj aplauz, obozaval klasicna muzika pa na komemoracijata ja svirea i negovata omilena pesna zalno, navistina mnogu zalno....vo celata situacija mi smeta toa sto mediumite ne znaat kade im e mestoto, na celata guzva uste nivnite fotoaparati i kameri falea, ne gi ostavaat lugjeto dostoinstveno da go ispratat covekot....Inaku shto se odnesuva do nepojavuvanjeto na kenan na komemoracijata, ne e poradi snimanje tuku on vednas zaminal vo seloto kade sto trebale da go zakopaat za da pomogne okolku organizacijata za pogrebot..... | |
| | | bes ni Ezelovac
Broj postova : 3454 Join date : 22.06.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 12:45 | |
| - The Queen je napisao/la:
- Malo jasnije iz ostalih napisa: zbog velike gužve (deset tisuća) obitelj je imala problem doći do groba, a politički aktivisti su pljeskali i uzvikivali parole o Taksimu...
Najgore, zaboravili su molitvu, položili ga u grob, pa kad su imami došli izvadili pa pomolili se...
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ja se toplo nadam da je prijevod kriv. Unfortunately translation is correct, it violated the alternation of rituals and therefore dead reburied ... The fact that the funeral will be like, This was to be be expected .. it was announced .. Media personality, everyone wanted to attend the funeral, someone really sorry for the dead, someone came to take a look at the celebrities and take pictures of them, who then wanted to be politically active ... The fact that the applause accompanied, as in all countries accompany artists, performers ... farewell applause ... | |
| | | Maki Ezelovac
Broj postova : 1848 Join date : 25.11.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 16:47 | |
| Kike, da li si pročitala u novinama ili ti pretpostavljaš da je Kenan odmah otišao u selo radi organizacije sahrane?
_________________ Prevarimo taj nemilosrdni svijet i budimo jednom zajedno...budimo jednom jedna obitelj...Eysan, Omer i Can.
| |
| | | kikule81 Ezelovac
Broj postova : 1775 Join date : 30.10.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 17:24 | |
| - Maki je napisao/la:
- Kike, da li si pročitala u novinama ili ti pretpostavljaš da je Kenan odmah otišao u selo radi organizacije sahrane?
Imaam dobri izvori koi se dosta tocni... ne e mozno da snimale toj den koga bese komemoracijata zosto site bea na komemoracija sigurno samiot sebe ne se snimal i vtoro mnogu povekje bi pomognal tamu kade shto bilo neophodno otkolku na komemoracijata koja se na se traese 20 minuti.... | |
| | | ASTERVANDER Ezelovac
Broj postova : 665 Join date : 28.05.2013
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 17:56 | |
| Ja ni jednog trenutka nisam vidjela ništa neprimjereno,samo mnogo ljudi koji su ga voljeli i poštovali i stoga htjeli biti što bliže njegovom lijesu.A meni osobno je bilo neprocjenjivo što je naš Jablan bio na čelu i stalno uz njega,gdje mu je i bilo mjesto! Za mene,jedan emotivni i bez falših ceremonijala,zato vrijedniji ispraćaj! Čovjeku ljevičaru,socijalistu i idealistu kakav je bio Tuncel,nisu bile potrebne dok je bio živ pa mu svakako molitvene ceremonije ne trebaju ni poslije smrti! _________________ Buraya uzun bir yoldan geldim,daha uzun bir yolum var!
| |
| | | melodija Ezelovac
Broj postova : 1175 Join date : 14.09.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 19:43 | |
| Žalosno je što više nema Tuncela, velikog čoveka i umetnika. Drago mi je da je naš Bebe celo vreme bio uz njega. bio je mnogo tužan, teško mu je. Sigurno se angažovao i na organizaciji sahrane. Bravo za Tebe Bebe, naša emotvna dušice | |
| | | ASTERVANDER Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 19:53 | |
| _________________ Buraya uzun bir yoldan geldim,daha uzun bir yolum var!
| |
| | | Maki Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 20:44 | |
| Hvala Kike na inf. iz "prve ruke". Poseban je bio njihov odnos pa se Kenan angažovao kao član porodice... ... Asocijacije Ramiz-Ezel, Tuncel-Kenan. Nekako ih ne mogu odvojiti... _________________ Prevarimo taj nemilosrdni svijet i budimo jednom zajedno...budimo jednom jedna obitelj...Eysan, Omer i Can.
| |
| | | adan Admin
Broj postova : 12266 Join date : 17.05.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 21:01 | |
| - kikule81 je napisao/la:
- Imaam dobri izvori koi se dosta tocni... ne e mozno da snimale toj den koga bese komemoracijata zosto site bea na komemoracija sigurno samiot sebe ne se snimal i vtoro mnogu povekje bi pomognal tamu kade shto bilo neophodno otkolku na komemoracijata koja se na se traese 20 minuti....
Hvala ti što sa nama dijeliš informacije. Istina, to jutro kada je bila komemoracija , vidjele smo Jablanov auto oko 10:30-11h postavljen ispred kuće, pripravan za polazak. Nismo znale za komemoraciju, poslije si nam pisala da si bila . Pretpostavljam, kako nije bilo snimanja, otišao je u selo , gdje je obavljena sahrana. I same smo nagađale tako nešto. _________________ Ponekad ne mislim na tebe
| |
| | | Maki Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 21:41 | |
| Adančice, hvala i tebi što deliš sa nama nešto što ste samo vas 4 doživele ! [You must be registered and logged in to see this link.]Članak o Tuncelovoj smrti, sahrani, incidentu... interesantni komentari čitalaca. Meni ipak najinteresantniji video. Šta biste vi uradili da ste očajni zbog gubitka nekog bliskog, da vas gura masa dok se opraštate sa dragom osobom, da vam kameru guraju u facu?! Naš Bebe na 00:53, učtivo prepušta, na trenutak, svoje mesto i čini čast nekom čikici iz kolone, ali se ipak ne odvaja od kovčega... _________________ Prevarimo taj nemilosrdni svijet i budimo jednom zajedno...budimo jednom jedna obitelj...Eysan, Omer i Can.
| |
| | | Tessa Moderator
Broj postova : 2650 Join date : 25.05.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI uto 01 lis 2013, 22:34 | |
| - Maki je napisao/la:
- Adančice, hvala i tebi što deliš sa nama nešto što ste samo vas 4 doživele !
[You must be registered and logged in to see this link.]
Članak o Tuncelovoj smrti, sahrani, incidentu... interesantni komentari čitalaca. Meni ipak najinteresantniji video.
Šta biste vi uradili da ste očajni zbog gubitka nekog bliskog, da vas gura masa dok se opraštate sa dragom osobom, da vam kameru guraju u facu?!
Naš Bebe na 00:53, učtivo prepušta, na trenutak, svoje mesto i čini čast nekom čikici iz kolone, ali se ipak ne odvaja od kovčega... Da, Maki, slažem se. Previše je tu bilo kamera, fotoaparata, tableta i još svakojakih gadgeta zbog čega dobivam utisak da je bilo više znatiželjnika nego ožalošćenih. _________________ Cvijet nade cvjeta i u najdubljoj tamnici.
| |
| | | bes ni Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pet 04 lis 2013, 20:20 | |
| Unsuccessful photo, but are so few new pictures from Kenan, that she decided to put [You must be registered and logged in to see this image.] | |
| | | Re Alone Moderator
Broj postova : 2306 Join date : 21.05.2012 Lokacija : Montenegro
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pet 04 lis 2013, 21:02 | |
| - bes ni je napisao/la:
- Unsuccessful photo, but are so few new pictures from Kenan, that she decided to put
[You must be registered and logged in to see this link.] Slika je potpuno uspješna... samo nisi dobro pogledala :didi7: _________________ SE VINCERE IPSUM LONGE EST DIFFICILLIMUM.
| |
| | | adan Admin
Broj postova : 12266 Join date : 17.05.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pet 04 lis 2013, 21:10 | |
- Unsuccessful photo, but are so few new pictures from Kenan, that she decided to put
[You must be registered and logged in to see this link.] I više nego uspješna ... _________________ Ponekad ne mislim na tebe
| |
| | | bes ni Ezelovac
| | | | ASTERVANDER Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pet 04 lis 2013, 23:18 | |
| Pa šta je ovo.....pleme Amazonki sa novim ratničkim kacigama-škartocima!(škaniclama) _________________ Buraya uzun bir yoldan geldim,daha uzun bir yolum var!
| |
| | | Maki Ezelovac
| Naslov: Re: Novosti 7 KI pet 04 lis 2013, 23:43 | |
| Neuspešna slika ? Samo vetar u kosi (dobro i brkovi)... Ostalo :amra4: . Ima li još neka loša fotka? - Aservander je napisao/la:
- Pa šta je ovo.....pleme Amazonki sa novim ratničkim kacigama-škartocima!(škaniclama)
I ja ću _________________ Prevarimo taj nemilosrdni svijet i budimo jednom zajedno...budimo jednom jedna obitelj...Eysan, Omer i Can.
| |
| | | Tessa Moderator
Broj postova : 2650 Join date : 25.05.2012
| Naslov: Re: Novosti 7 KI sub 05 lis 2013, 00:16 | |
[img][You must be registered and logged in to see this link.] A funny photo. _________________ Cvijet nade cvjeta i u najdubljoj tamnici.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Novosti 7 KI | |
| |
| | | | Novosti 7 KI | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|